Ako ¾elite da koristite veæe oru¾je, morate pa¾ljivo da ni¹anite" ka¾e licencirani personalni trener, Alvin Kosgrov.

Evo nekoliko Alvinovih saveta za veæe, moænije ruke.
VE®BE ZA GUBLJENJE MASNOÆA
Ko mo¾e da koristi ove ve¾be za gubljenje masnoæe? Vi, ako ¾elite da poveæate potro¹nju energije i da ve¾bate ruke bez tro¹enja vi¹e vremena u teretani. Ipak, ne morate da radite samo trbu¹njake da biste skidali salo.Dodajte ovu ve¾bu na skoro svaku drugu za gubljenje sala i gradite bicepse dok skidate salo. Idite i korak dalje i poènite da radite ramena i tricepse. Ovo je jedna od mojih omiljenih kombinacija. Uradite tri seta.
(8 do 10 ponavljanja)
Uzmite par tegova i dr¾ite ih sa strane. Ra¹irite stopala u nivou pojasa. Iskoraèite prema napred levom nogom i spustite telo prema napred sve dok ne spustite tegove pored levog stopala. Donji deo leve noge treba da bude normalan u odnosu na pod. U jednom pokretu, podignite tegove do ramena dok se budete vraæali u uspravan polo¾aj. Zatim podignite tegove iznad glave sve dok vam ruke ne budu skoro ispravljene. Spustite tegove u poèetni polo¾aj i ponovite sve. Ovoga puta krenite sa desnom nogom. To je jedno ponavljanje.
VE®BE ZA SNAGU
Ako iole idete u teretanu, onda znate ovaj tip ve¾bi na “foru”. Samo ne znate za ovu verziju.To je zato ¹to mu¹karci ¾ele da podi¾u ¹to veæu te¾inu, èak i ako to ne mogu da rade pravilno. Na kraju pomeraju gornji deo tela napred-nazad, bez efekta.Ne samo da to izgleda glupo, veæ je to i dobar naèin da u¹inete le∂a. Ako velike te¾ine podi¾ete brzo, tu postoji dobitak, ali samo ako to radite kako treba. Ako se fokusirate na brzinu i snagu u isto vreme, radiæete na najveæim mi¹iænim vlaknima.Tako mo¾ete da dobijete deblje i èvr¹æe mi¹iæe. Koristite ve¾bu kako biste dobili eksplozivna dizanja, bez opasnosti da povredite le∂a.
(2 do 3 ponavljanja)
Uzmite par te¹kih buèica i dr¾ite ih u visini ispru¾enih ruku. Okrenite dlanove jedan prema drugom. Nagnite se prema napred u visini kukova i savijte noge sve dok tegovi ne budu u nivou kolena ili tik znad njih. Sada podignite tegove, gurnite kukove prema napred i ispravite noge u isto vreme, sve dok se ne ispravite i dok vam tegovi ne do∂u skoro do ramena. Spustite tegove u poèetni polo¾aj i ponovite ve¾bu.
VE®BE ZA MOÆ
Postoji jednostavna veza izme∂u snage i mi¹iæa: Postanite sna¾niji i onda æete moæi da di¾ete te¾e tegove i imaæete veæe mi¹iæe. Snagu najbr¾e mo¾ete da dobijete ako anga¾ujete slabe taèke, a to je skoro kod svih mu¹karaca stisak ruke. (Zamislite svoju ruku kao lanac. Najslabija taèka je va¹a podlaktica, koja vam daje snagu stiska.Ojaèajte svoju podlakticu i onda æe sna¾niji deo lanca, biceps, moæi da radi du¾e i jaèe.) Ovi pokreti æe vam pomoæi da dobijete sna¾nije ruke i veæe mi¹iæe. Za ove ve¾be koristite pe¹kire zbog stiska kako bi va¹e podlaktice imale ¹iri hvat nego obièno. ve ve¾be probajte dva puta nedeljno u trajanju od 3 nedelje. Kada se vratite na normalni stisak, videæete da je sna¾niji nego ikada. Odradite tri do pet ponavljanja prve ve¾be, a posle pauze jo¹ tri do pet ponavljanja za drugu ve¾bu. Odmarajte se 90 sekundi posle svakog ponavljanja.
(4 do 6 ponavljanja)
Omotajte 2 ruèna pe¹kira oko ¹ipke i uhvatite je odozdo, u nivou ramena. Dr¾ite ¹ipku u du¾ini ruku ispred butina. Bez pomeranja gornjeg dela ruku prema napred, polako podi¾ite ¹ipku ¹to vi¹e mo¾ete. Zatim, bez odmora, u roku od 3 sekunde spuste ¹ipku u poèetni polo¾aj.
(4 do 6 ponavljanja)
Umotajte tegove u ruène pe¹kire. Dr¾ite tegove u visini nogu. Okrenite dlanove jedan prema drugom. Bez pomeranja gornjeg dela ruku prema napred, polako podi¾ite tegove ¹to vi¹e mo¾ete. Zatim, bez pauze, u roku od tri sekunde spustite tegove u poèetni polo¾aj.