Uraganski trening. 60 sekundi za svaku od pet zahtevnih ve¾bi, bez pauze izmeðu.Martin Runi poma¾e borcima da se spreme za borbu, a vama mo¾e pomoæi da re¹ite problem gojaznosti sa samo pet prostih ve¾bi. 

Gledajuæi sa strane, shvatio sam: zagrevanje ovog tipa bi veæinu mu¹karaca nateralo na povraæanje. Taj „tip“ je tridesetsedmogodi¹nji Martin Runi, jedan od vodeæih svetskih kondicionih trenera. Kao glavni izvr¹ni referent „Parisi Speed School“ fran¹ize, Fair Lawn, New Jersey, radio je sa hiljadama vrhunskih sportista, ukljuèujuæi oplimpijce i profesionalce iz NFL, NBA i MLB liga.
A mu¹karce koje sad trenira? Pa, mo¾ete ih slobodno nazvati ratnicima. Ispred mene se nalaze dva svetska ¹ampiona u Brazilskoj d¾iud¾ici, jedan nacionalni prvak u d¾udou i tri borca iz Ultimajt fajta. Oni su tu jer je Runi poznat po svojim sposobnostima da psihièki i fizièki pripremi borca za ring. Lako je videti za¹to.
Tek posle zagrevanja od 45 minuta, koje ukljuèuje ve¾be okretnosti, ve¾be za stomak i sprinteve, borci su spremni za glavni deo treninga. A on neæe biti ni¹ta lak¹i. Sledeæe po planu je Runijev za¹titni znak, „uraganski trening“: tri runde od po 5 minuta sa 5 ra¾lièitih ve¾bi koje se izvode 1 minut svaka. Danas on zadaje sledeæe ve¾be za jaèanje mi¹iæa i pluæa:
1. Okretanje gume od 135kg
2. Ve¾be za brzi rad nogu preko horizontalnih merdevina
3. Guranje ote¾anih sanki
4. Sprintevi sa otporom
5. Udaranje gume macolom
Krenite jako, krenite sna¾no jedan minut, preðite na sledeæu ve¾bu, i tako 5 minuta. Onda uzmite vazduh i ponovite. „Ako momak protiv koga se takmièimo ne izdr¾i jedan dan da radi ¹to mi radimo svaki dan, onda je u problemu“, ka¾e Runi.
Dakle zapitajte se: Da li mo¾ete da izdr¾ite uragan? Ili, da li æete „biti u nevolji“? Otkrijte to tako ¹to æete probati trening prilagoæen sebi, koristeæi Runijev sistem kombinovanja ve¾bi. Èak i ako niste spremni za ring, sagoreæete salo, nabaciti mi¹iæe i podiæi va¹u fizièku spremu na vi¹i nivo.