Otkrijte najbolji naèin za topljenje sala sa stomaka i izvajajte èeliène trbu¹njake

Fitnes industrija je ludaèki biznis, pogotovu kada su u pitanju trbu¹njaci. Na primer, ako ¾elite ploèice, uglavnom imate izbor od dva proizvoda.
"SUVI©E SAM LENJ" METOD
Ova metoda je poznatija i kao "trbu¹njaci za 5 minuta" ili slièno. Ali da je ovaj pristup dobar, svaki bucko bi ubrzo imao trbu¹njake.
"TOLIKO ®ESTOKO DA MORA DA UPALI" METOD
Mislimo na 60-90 minuta ve¾banja dnevno, 6 puta nedeljno. E sad, ako vi imate vremena i energije za ovakve treninge, onda samo napred, ali veæina ljudi to ne posti¾e. To je realnost, a ne izgovor.
Zato smo se zapitali: da li postoji program za trbu¹njake koji funkcioni¹e i da li je izvodljiv za veæinu ljudi? Za odgovor smo se obratili kondicionim trenerima Majku Vun¹u i Kregu Rasmusenu, autorima Mens`s Health-ovog najnovijeg plana za mr¹avljenje pod nazivom 24-Hour Abs! I odgovor glasi: "postoji", ka¾e Vun¹, koji je zajedno sa Rasmusenom osmislio plan treninga u Results Fitness u Santa Klariti, Kalifornija. "Upravo tako i zaraðujemo za ¾ivot".
Jedna va¾na èinjenica za Results Fitness: Èak i tokom recesije, ova teretana iz Ju¾ne Kalifornije se pro¹irivala èak dva puta. Kako? Jednostavno, njeni treneri su razvili metod mr¹avljenja namenjen zauzetim ljudima (èitaj: uglavnom svima). Ovaj re¾im je jednostavan: 30-40 minuta na dan, 3 puta nedeljno. Dakle kako ovi treneri posti¾u ono ¹to veæina ne uspeva? Oni su odbacili stare metode. Nove, koje su osmislili su bazirane na nauci dvadesetprvog veka i sredstvima koja su najbolja za njihove klijente. Sada ih i vi mo¾ete iskoristiti.
NE RADITE TRBU©NJAKE KAKO BI ISTOPILI SALO
Jo¹ 2002. godine smo objavili rezultate istra¾ivanja sa Univerziteta Vird¾inija, koji ka¾u da je potrebno 250000 trbu¹njaka da bi se sagorelo pola kilograma sala. Prilièno smo sigurni da su ovi nauènici obajvili tu statistiku kako bi istakli poentu neèega. Ali i posle skoro decenije, ta poenta se ne nazire. "Zapanjen sam brojem ljudi koji misle da æe ve¾bama za stomak ukloniti salo sa stomaka", ka¾e Rasmusen. "To je verovatno najneefikasniji naèin za dobijanje ploèica na stomaku".
TRENIRAJTE SVAKI MI©IÆ
"Mi¹iæi su primarni sagorevaèi masti u telu", ka¾e Rasmusen. Oni zahtevaju energiju kako bi se kontrahovali, ¹to rezultira sagorevanje kalorija kada ve¾bate. Ali trening sa otporom, za razliku od trèanja ili biciklizma, pored toga prilièno o¹teæuje mi¹iæna vlakna. A to je dobra stvar. "Va¹e telo æe tro¹iti energiju da popravku i unapreðivanje tih vlakana nakon treninga", ka¾e Rasmusen. "Primera radi, jedan trening za celo telo mo¾e ubrzati va¹ metobolizam i do 2 dana".
Dakle ne smete zanemariti ni santimetar svog tela. Pogotovu ne noge, deo tela koji mu¹karci treniraju ili jednom nedeljno ili jednostavno zanemare. Evo potvrde: Istra¾ivaèi Univerziteta Sirakuza su otkrili da ljudi sagorevaju vi¹e kalorija na dan posle treninga sa otporom za noge, nego kada su dan pre toga trenirali gornjem delo tela. Za¹to? Zato ¹to donji deo tela sadr¾i vi¹e mi¹iæa. Ishod: "Zauzetim momcima je najpametnije da treniraju celo telo svaki drugi dan", ka¾e Rasmusen. "To vam omoguæava da tokom cele nedelje odr¾ite maksimalno ubrzan metabolizam, iako trenirate 3 ili 4 puta u nedeljno"